Sublink_2_756x256.jpg

Zinken – ett kreativt och produktionsvänligt material

undefinedZink är ett kreativt och konstruktionsvänligt material. Starkt och smidigt. Hög komplexitet och god precision, hållfasthet, elasticitetsförmåga, slagseghet och duktilitet. Lägg därtill möjligheter till snäva toleranser och förmåga till värmeavledning och elektromagnetisk avskärmning. Zink är med andra ord ett fantastiskt material att arbeta med.

Egenskaper
Jämför med andra material
Olika exempel på produktlösningar

Fördelar

Få processer/snabb produktion. Låg energikostnad. Låg verktygskostnad/lång livslängd. Lätt att forma. Möjlighet att minimera vikt med bibehållen styrka och hög ytkvalitet.

Gjutning

I gjutprocessen kan vi producera invecklade tredimensionella föremål med hål och underskärningar i vinklar. Vi kan också gjuta tunna och precist placerade detaljer liksom djupa, snäva hål och slitsar. Detta samtidigt som vi kan minimera vikten hos zinkdetaljen, med bibehållen styrka och höga ytkvalitet. I de flesta fall kan zinkdetaljens olika funktioner göras i ett enda göt, vilket sparar många timmar i produktion och efterbearbetning.

Legering

Beroende på vilken typ av legering som används, kan separata egenskaper lyftas fram, allt efter kundens önskemål. Vi använder tre olika legeringar.

Ytbehandling

Inget annat konstruktionsmaterial kan ytbehandlas med så många olika metoder som zink. Det finns en dekorativ eller funktionell ytbehandlingsmetod för nästan varje tänkvärt önskemål.