Sublink_15_756x256.jpg

Welcome to The World of Zinkteknik!

undefined

Zinkteknik är ett av Europas ledande företag inom zinkgjutning med verksamhet i småländska Bredaryd och Mostar i Bosnien. Våra kunder finns i Europa och USA och är framför allt representerade inom segmenten fordon, elektronik, telekom/IT samt bygg och maskin.
En hög kunskapsmässig och teknisk nivå samt ständig utveckling inom produktion, hantering och material gör att vi och våra kunder alltid är i rörelse framåt.

Zinkteknik Sverige

undefinedDet var i småländska Bredaryd som Zinkteknik startade 1985. Vi finns fortfarande kvar på samma ort, med närhet till leverantörer och god tillgång på know-how. På Zinkteknik Sverige finns marknad, produktion, ekonomi, inköp och övrig administration. Vi har mycket nära samarbete med vårt systerbolag i Bosnien och till många av våra kunder levererar vi från båda bolagen, beroende på var kunden och dennes marknad finns.

Zinkteknik Bosnien

undefinedZinkteknik Bosnia d.o.o är ett systerbolag till Zinkteknik AB i Sverige och drivs helt i linje med Zinktekniks riktlinjer vad gäller högteknologi, kunskap, automatisering, kvalitet och miljö.

 

 

Två produktionsenheter - en trygghet

undefinedIdag utgör Europa Zinktekniks hemmamarknad. Mostar i Bosnien Hercegovina ligger logistiskt sett mycket bra till för våra kunder ute i Europa. Genom två produktionsenheter, Sverige och Bosnien, kan vi erbjuda flexibilitet och kapaciteter då större projekt kan levereras från båda enheter.

 

Stärkt konkurrenskraft och ett "grönare tänk"

Vi stärker även våra kunders konkurrenskraft genom att finnas på två platser. Lägre kostnader och tidsåtgång för transporter, försäkringar, m.m besparar företagen stora summor men också vår miljö från onödiga utsläpp vid långväga transporter.

Ytbehandling

undefinedZinkteknik har inte någon egen ytbehandling utan ombesörjer all ytbehandling av detaljerna hos en mängd olika underleverantörer.

Pga våra kunders olika krav vill vi alltid ha möjlighet att välja den mest optimala ytbehandlingen på deras zinkdetaljer. Det rör sig både om finish och funktion. Då gäller det att hitta rätt ytbehandling till rätt pris och kvalitet hos rätt ytbehandlare. Därför är det nödvändigt att ha många olika ytbehandlare att välja mellan och helst ha dem så nära våra fabriker som möjligt.

Verktygsframtagning

undefinedÄven för våra gjutverktyg har vi valt att använda professionella underleverantörer till att tillverka verktygen till vår produktion. Vi måste ha några noga utvalda leverantörer som vi kan samarbeta med mycket nära . Det är  absolut av högsta prioritet att verktygen kan prestera bästa möjliga kvalitet och kapacitet till en rimlig kostnad för våra kunder. Detaljernas kvalitetsnivå börjar med ett 100 procentigt verktyg. Vi måste också ha en mycket bra service och ett nära samarbete som tillåter snabba åtgärder om något händer under produktionen. Därför köper vi de allra flesta verktygen i närområdet till våra fabriker i Sverige och Bosnien

Bearbetning

undefinedVi kan erbjuda de allra flesta olika efterbearbetningar av de gjutna zinkdetaljerna. Även om vi försöker att tillsammans med våra kunder undvika efterbearbetning så mycket som möjligt så är det nödvändigt i vissa fall. Vi kan ombesörja bearbetning både i egen regi eller med hjälp av diverse underleverantörer. Vi har många helautomatiska bearbetnings celler i framförallt Sverige och i Bosnien har i vi också mer möjligheter till mer manuella arbetstempon. Detta innefattar både skärande bearbetning , t ex gängningar och också montering av produkter med andra ingående komponenter