Welcome to the world of Zinkteknik

Welcome to the world of Zinkteknik

Zinkteknik är ett av Europas ledande företag inom zinkgjutning med verksamhet i småländska Bredaryd och Mostar i Bosnien. Våra kunder finns i Europa och USA och är framför allt representerade inom segmenten fordon, elektronik, telekom/IT samt bygg och maskin. En hög kunskapsmässig och teknisk nivå samt ständig utveckling inom produktion, hantering och material gör att vi och våra kunder alltid är i rörelse framåt.

Läs mer om oss

Why walk with the follower... when you can run with the leader

5000 artiklar i timmen Alla rätt

Satsa på grön teknik

Vi zinkproducenter tar själva hand om alla zinkrestprodukter som bildas i processerna, vilka blir sekundärmaterial för framställning av ny zink och nya zinkprodukter. Zinkens låga smälttemperatur, 400-415°, ger en betydligt lägre energiåtgång än vad andra metaller kräver (ofta har de min 200-300° högre smälttemperatur).

Läs mer om Miljö & Kvalitet
Polyzinc_500x272px.png

PolyZink

Att kombinera zinkdetaljer med formsprutad plast är inget nytt och det är det många som gör. PolyZink® är däremot en innovation som Zinkteknik är ensamma om i världen och som initierat ett helt nytt sätt att tänka för konstruktörer, produktutvecklare och formgivare.

Läs mer
Puff_055664_500x272px.jpg

Zinkens fördelar

Zink är ett kreativt och konstruktionsvänligt material. Starkt och smidigt. Hög komplexitet och god precision, hållfasthet, elasticitetsförmåga, slagseghet och duktilitet. Lägg därtill möjligheter till snäva toleranser och förmåga till värmeavledning och elektromagnetisk avskärmning.

Läs mer
Zincschool_500x272px.png

Zinkskolan

Zinkens främsta hinder för fortsatt expansion är bristen på kunskap. För att öka kunskapen och kreativiteten har vi skapat vår egen Zinkskola här i Bredaryd. Intresset för denna utbildning har varit mycket stort allt sedan vi startade.

Läs mer

50 komponenter i en bil
kommer från oss

Läs mer om Zinkens fördelar

Aktuellt

2018 09 19

Electronica 2018 München, 13 - 16 november

Kom och besök oss i vår monter B6 229!

2018 09 12

Euroguss Mexico 2018

Vi ställer ut på Euroguss i Mexico 24 - 26 oktober! Vårt monternummer är EG 07. Välkommen att besöka oss!

Fler Nyheter
zinkteknikbild.jpg

Life in Zink

Se filmen om Zinkteknik

Kontakta oss
Meddelandet skickat! Du måste fylla i alla fält!