Global helhetsleverantör av zinkgjutna detaljer

Zinkteknik levererar högteknologiska zinkgjutna detaljer och produkter i stora serier världen över, inom automotive, elektronik och tekniskt avancerade produkter i stora volymer för övrig industri, som kräver tekniska svåra produkter i stora volymer. Vi är en global aktör med produktion i Bredaryd, Sverige och i Mostar, Bosnien. Med över trettio års erfarenhet tar vi fram och producerar kvalitativa detaljer i zink. Med stor erfarenhet och kunskap i branschen vet vi vad som krävs och är vana vid stora serier med högt ställda krav. Om vi ska vara ärliga är det faktiskt där vi är som bäst. Zinkteknik är ett familjeägt drivet företag som arbetar för att skapa hållbara och långsiktiga relationer och lösningar.

Kostnadseffektivitet och mer optimala lösningar

För oss är det viktigt att vara en del av din resa. Med det menar vi att vi vill jobba med dig som ser oss som en rådgivande partner som ständigt utmanar dig att utveckla din affär. Vi drivs av att utvecklas och lära oss nytt samtidigt som vi optimerar processer och skapar lösningar som fungerar över tid med hjälp av automatisering och långsiktighet. För oss är det självklart, när vi strävar mot samma mål blir resultatet som bäst. För dig innebär det alltid ökad kostnadseffektivitet och mer optimala lösningar.

Våra produktområden

Automotive

Vi har utvecklat och producerat produkter för Tier 1 och Tier 2 leverantörer inom global bilindustrin i många år. Med kvalitetssäkring, precision och noggrannhet utvecklar vi säkra och förstklassiga lösningar för branschens hårda krav. Här tar vi fram mekaniska komponenter för säkerhet och kommunikation, exempelvis detaljer för säkerhetsbälten, backspeglar, nycklar, säten, elektronik, kontaktdon och vibrationsdämpning.

Elektronik och Mechatronic

Utöver bilindustrin producerar vi tekniskt avancerade och kvalitativa produkter inom elektronik, mechatronic och industri.

Industri

Inom det här området finns mängder av olika behov. De flesta kunder i vårt tredje segment har lärt sig använda zink genom oss, via vår zinkskola Think Zink eller med hjälp från oss under produktframtagningen. Inom det här produktområdet kan ytbehandling av alla slag förekomma, exempelvis pulverlack, nickel och krom.

Zero defect

I vår produktion har vi ingen isolerad kvalitetsavdelning. Kvalitet och medvetenhet är aspekter vi applicerar i varje steg vi tar, som en vital del när det gäller både organisation och produktion. I vår strävan att nå Zero defect måste vi jobba med varje steg i produktframtagning och alla produktionsprocesser. Skulle det inte var tillräckligt säkert kan vi dessutom använda oss av 100% detaljkontroll med vision system. Zinkteknik är certifierade enligt ISO 9001 och IATF 16949.

1985

Zinkteknik AB startar i Bredaryd

1990

Första delen av den egna fabriken byggs

1994

Första exportordern utanför Norden

2000

Certifierades enligt QS 9000

2005

Start av ny fabrik i Bosnien. TS 16949 certifikat

2011

Första ordern från USA.

2013

Jens och Niclas tar över Zinkteknik som huvudägare

2017

Vi når 500 MSEK i omsättning för båda fabrikerna tillsammans

2021

Start av verktygsframtagning

1/9

Run with the leader?

kontakta oss